Na ndiqni

Opinione

Marrdhëniet Shqipëri - Greqi??

Nga: Partizan Cene Më: 1 shkurt 2018 Në ora: 10:38
Partizan Cene

Shqiptarë ! A e dini se Grekët festojnë pushtimin e Greqisë nga Shqipëria .. ! 

Po po kjo është e vërteta e Jo-së që festohet në Greqi .. 

Megjithse thone se i thanë Jo Musolinit , në dokumenta shkruhet e zeza mbi të bardhë : " .. Greqia i tha Jo pushtuesve nga Shqipëria "

Por le ti themi me radhë!

Unë jam emigrant , dhe si miljra e mijra të tjerë , kam hequr e heq në kurriz , veç mallit e jetesës larg vendit tim , edhe shumë e shumë halle , që në fund të fundit , nuk vareshin dhe nuk varen nga unë .!

Në këtë kuadër , marrëveshjen e mundshme mes shtetit grek dhe atij shqiptar për të sheshuar mosmarrveshjet shumë dekadëshe mes Shqipërisë dhe Greqisë .. 
Por çpresim ne dhe sa mund të përfitojmë nga një marrëveshje e tillë: 

Së pari , nuk ka familjar emigrant në Greiq , që të mos ketë një makinë në përdorim , si pronë e lujtshme , që megjithse e ka blerë me njëmijë mundime , shumë herë nuk e gëzon.. 

Kjo pasi , që të ngasësh një makinë në Greqi , mund të jesh shtetas nga çfarëdo vend i botës , deri në Indi Bangladesh e vendet Arabe , por kurrsesi të jesh shqiptar. 

Kjo për shkaktë patentës , të cilën shteti grek , nuk e njeh edhe pse , ne si emigrantë e kemi kërkuar shumë e shumë herë. 

Edhe kur unë apo të tjerë kemi një patente të shkallës së lartë , prapë kjo nuk ka rëndësi në Greqi .. 

Së dyti , pasuritë që shqiptarët , bëjnë në greqi , qoftë shtëpi , dyqane apo truall , paguhen me një çmim tatimi ekstra , e theksuar shumë herë " vetëm pët shqiptarët ".. 

Po jap një shembull . Një miku im nga Bangladeshi , bleu ngjitur me mua një shtëpi në Ano Lioshia ( një lagje e Athinës " ) nga e njëjta firmë ndërtimi , ashtu si unë ... Edhe shtëpia kishte të njëjtat përmasa ashtu si shtëpia e ime . 

Kur erdhi momenti që të paguanim tatimin , unë pagova rreth 5500 euro më shumë se miku nga Bangladeshi në tatime , si prone e parë në Greqi ..

Kur shkova ta sqaroj , në zyrat e tatimeve , më thanë se me Bangladeshin ka një marrëveshje , për komnventim për rastet e banesave dhe pronave të shtetasve të shtetasve të këtij shteti në Greqi ... Po kështu ndodh edhe me dhjetra shtete të tjera deri në anën tjetër të botës .. 

- Po pse edhe me Shqipërinë , nuk bëhet një marrëveshje?? Kjo është pyetja që e bëjmë shpesh në korridoret e sallave ku takohemi ne emigrantët në Greqi .. 

Së treti , dhe kjo me shumë dhimbje duhet theksuar , se shqiptarët janë të detyruar të shkojnë me fëmijët e tyre në festën e " JO -së " në Greqi , që është një festim pak i ngjashmëm me Festën e Çlirimit tonë , por Greqia , është i vetmi vend në botë , që nuk feston çlirimin , por feston vetëm pushtimin .. Në këtë rast pushtimin nga Shqipëria .. Paradoks , por e vërtetë !

Kjo gjë nuk bëhet pa qëllim . Problemi është se me këtë , vazhgojnë edhe sot shtetasit grekë të justifikojnë armiqësinë me Shqipërinë e me shqiptarët .. 

Pra të justifikojnë Ligjin e Luftës që vazhdojnë të ruajnë me ne .. një absurditet i pa shoq në marrdhëniet mes dy shteteve!

Kutohet si ndihet çdo kush nga ne , kur në fjalime , thotet hapur ose " me dorashka " për triunfin grek në Shqipëri , në fillim vitet 40 ..!

Ka shumë gjëra që nuk mund të thuhen në pak rreshta , por një gjë është e domosdoshme ... 

Rrgulloni marrdhëniet me Greqinë ! Muk mundemi më . Nuk ka më kohë!

Komentet
Më të lexuarat
Sondazh A mendoni se qytetarët e Kosovës do të lëvizin pa viza këtë vit?
test