Na ndiqni
  • Në vendin ku njerëzit varrosen me art

    Të afërmit besojnë se të vdekurit duhet të largohen në mënyrën më të mirë të mundshme, ndaj funeralet në Gana janë çështje të sofistikuara.

    Duke qenë se burimi kryesor i të ardhurave në këtë zonë është bima e kakaos, shumë fermerë kërkojnë që të varrosen në arkivolë që kanë formën e lëvozhgës së frutit të kakaos.

    Dhe këta arkivolë kushtojnë jo pak, por pothuajse 1000 dollarë, një shifër tepër e lartë për fermerët që fitojnë rreth 3 dollarë në ditë.

    Por të varrosesh me një arkivol artistik është aq e rëndësishme, sa ndodh shpesh që të afërmit bashkojnë paratë për ta varrosur dikë siç duhet.

1 / 9
Më të lexuarat
Sondazh A mendoni se qytetarët e Kosovës do të lëvizin pa viza këtë vit?
test